Hoe kun je het beste je vloer beschermen!

Een vrouw die een muur aan het schilderen is.

Schilderen, behangen, stucadoren, flink klussen of een complete renovatie van een woning of bedrijfsruimte.

Het gaat een hoop vuil en viezigheid met zich meebrengen. Je moet er niet aan denken dat je mooie tapijt, je nieuwe houten vloer of je natuurstenenvloer hierdoor vies en vuil wordt, of beschadigd raakt.  Het is daarom belangrijk om je vloer op de juiste manier te beschermen. Dit kun je doen door de vloer af te dekken.

Speciaal voor het afdekken van diverse ondergronden hebben wij altijd een juiste vloer bescherming met ons afdekfolie of afdekvlies.

Hieronder geven wij je graag een overzicht van de verschillende mogelijkheden om de vloer af te dekken en je vloer op de juiste manier te beschermen. Vloer beschermen tijdens verbouwing is namelijk ontzettend belangrijk!

 

Parket afdekken

Je wilt natuurlijk niet dat vocht, verf en vuil je parketvloer verpesten tijdens een verbouwing. Daarbij wil je zeker niet dat de parketvloer krassen of deuken oploopt door schuivende trappen of vallend gereedschap. Daarom dien je je houten vloer op een geschikte manier te beschermen en af te dekken.

Waarmee kun je je parketvloer het beste afdekken?

PARKET DEK JE HET BESTE AF MET MULTI COVER AIR PLUS / PREMIUM OF DPF COVER PREMIUM VAN DUTCH PROTECT FLOORING.

Parket is een natuurlijk materiaal en mag daarom dus nooit voor langere tijd afgesloten / afgedekt worden. Zelfklevende folies zijn vanwege de vaak behandelde toplaag (lak, wax of olie) niet aan te raden. Een Stucloper is geen ademend materiaal waardoor deze ook niet geschikt is. Toch hoeft een vloer beschermen geen lastige klus te zijn. Speciaal voor het afdekken van parketvloeren is Multi Cover Premium ontwikkeld, een afdekmateriaal speciaal geschikt voor het afdekken van parket.

 Multi Cover Air Plus / Premium is licht ademend, anti-slip, vochtdicht vanaf de bovenkant en extra dik voor het absorberen van intensieve werkzaamheden.

Het beschermvlies is daarmee een veilige manier om uw parketvloer af te dekken.

Natuursteen afdekken

Tijdens klussen en verbouwen wil je een pasgelegde natuurstenen vloer beschermen tegen verf en vuil… Als het vocht niet weg kan, ontstaan er verkleuringen en vlekken in de natuurstenen vloer. Je moet er toch niet aan denken dat een pasgelegde natuurstenen vloer vol met beschadigingen komt te zitten?

Dek een pasgelegde natuursteen vloer daarom altijd op een geschikte manier af. 

Waarmee kun je het beste een natuurstenen vloer afdekken?

PASGELEGD NATUURSTEEN DEK JE AF MET EEN ADEMEND AFDEKVLIES VAN DUTCH PROTECT FLOORING.

Natuursteen bevat veel calcium / kalk. Waterdamp activeert deze kalk waardoor er witte vlekken en verkleuringen ontstaan. Als je een pasgelegde natuursteen vloer gaat afdekken met een niet ademend afdekmateriaal zoals Stucloper of plastic folie, kan het vocht zich onder het afdekmateriaal ophopen en daar activeert het water de kalk waardoor er vlekken in tegels kunnen ontstaan.  Het is dan belangrijk een geschikt afdekmateriaal te kiezen dat een natuursteen vloer beschermt en tegelijk laat ademen.  Speciaal voor het  afdekken van deze vloer heeft Dutch Protect Flooring verschillende ademende afdekvliezen.

Multi Cover Air Pro  Ademend is zeer hoog dampdoorlatend, namelijk 2 liter/m2 per dag! Dankzij het ademende membraam kan de vloer vrij ademen terwijl het vochtdicht vanaf de bovenkant is. De stroeve onderlaag zorgt er tevens voor dat Multi Cover Air Pro Ademend veilig en netjes op z’n plaats blijft liggen en dat er dus geen open plekken ontstaan, waar vuil zich kan ophopen. Het afdekvlies, gemaakt van speciaal vilt, neemt gemakkelijk vuil en vocht op, zodat u dus met een gerust hart met verf en vloeistoffen aan de slag kunt. Hierdoor blijft de vloer optimaal beschermd.

Tapijt en tapijttegels afdekken

Schilderen, behangen, stukadoren tijdens het opknappen van een woning of bedrijfsruimte. Het gaat een hoop vuil en viezigheid met zich meebrengen waardoor een vloer afdekken heel belangrijk is en op de juiste manier gedaan moet worden. Er is een manier om tapijt hiertegen te beschermen. Je moet er niet aan denken dat mooi tapijt hierdoor vies en vuil wordt, of beschadigd raakt. Speciaal voor het afdekken van tapijt heeft Dutch Protect Flooring een product dat het tapijt beschermt tegen vuil (vocht) en viezigheid: Carpet Cover

Waarmee kun je het beste tapijt afdekken?

TAPIJT DEK JE HET BESTE AF MET DE CARPET COVER VAN DUTCH PROTECT FLOORING.

nl_NLDutch