Wat is een Stucloper en waar gebruik ik het voor?

Werkschoenen en een kruk op een stucloper die de vloer beschermt.

Wanneer je gaat stuken, klussen of schilderen wil je natuurlijk dat je vloer of ondergrond goed beschermd wordt. Eén van de meest gebruikte materialen hiervoor is stucloper. Je vloer afdekken met karton is een goedkope, eenvoudige en doeltreffende oplossing voor een optimale bescherming van je vloer. 

Maar wat is een stucloper?

Stucloper, of ook wel protectiekarton genoemd, is een stevig karton op rol, dat aan beide zijden voorzien is van een waterdichte PE-coating. De coating zorgt ervoor dat het karton tegen een stootje kan en niet wordt stukgelopen wanneer het vochtig of nat is. 

Waar kun je een stucloper voor gebruiken?

Je kunt een stucloper gebruiken om een vloer af te dekken met dit karton. De vloer wordt dat goed beschermd tegen:

  • Vloeistoffen;
  • Beschadigingen; 
  • Vuil;
  • Viezigheid.

Denk bijvoorbeeld aan werkzaamheden waarbij een steiger of trap binnen staat. Die kunnen op de stucloper staan zonder dat er schade aan de vloer ontstaat. Ook kun je zorgeloos een opgedroogd stukje stukwerk of een klodder verf op de stukloper laten vallen tijdens het stuken of schilderen van een muur of het plafond.

Welke stucloper kan ik het beste gebruiken?

Voor het afdekken van een vloer met karton hebben wij bij Dutch Protect Flooring stuclopers beschikbaar in diverse kwaliteiten. Zo heb je voor elke klus altijd de juiste stucloper voorhanden.

Zo hebben wij een professionele stucloper met een standaard kwaliteit van 220gr. Deze stucrol beschermt je oppervlakte uitstekend tegen vocht en beschadigingen tijdens het stukadoren en schilderwerkzaamheden.  Onze standaard kwaliteit, professionele stukloper wordt het meest gebruikt door professionals. 

Voor een bescherming tijdens extra zware belasting hebben wij een zwaardere kwaliteit stukloper in ons assortiment. Onze professionele stucloper van 270 gr. is een hoogwaardig protectiekarton, die beschermt tegen extra zware belasting, vuil en vocht. Deze stucrol wordt vaak gebruikt bij grote bouwklussen zoals een renovatie, verbouwing of stucwerk. Voor lichtere werkzaamheden zoals behangen, schilderen en spuitwerkzaamheden hebben wij een lichtgewicht stucloper beschikbaar. Deze stucrol is lichter dan een de professionele stucloper, makkelijk te vouwen en geeft weinig afval. Met deze stucloper heb je snel en goedkoop een goede bescherming voor je vloer.

We zijn bereikbaar via onze mail info@dutchprotectflooring.nl maar bellen kan natuurlijk ook altijd op 0320-337373.

532.54 - 1,511.37 incl. BTW
387.50 - 1,099.67 incl. BTW
Onze topper
Uitverkocht
Meest verkocht
48.34 incl. BTW
38.12 incl. BTW

Voor een bescherming tijdens extra zware belasting hebben wij een zwaardere kwaliteit in ons assortiment. Onze professionele stucloper van 270 gr. is een hoogwaardig protectiekarton, die beschermt tegen extra zware belasting, vuil en vocht. Deze stucrol wordt vaak gebruikt bij grote bouwklussen zoals een renovatie, verbouwing of stucwerk. Voor lichtere werkzaamheden zoals behangen, schilderen en spuitwerkzaamheden hebben wij een lichtgewicht stucloper beschikbaar. Deze stucrol is lichter dan een de professionele stucloper, makkelijk te vouwen en geeft weinig afval. Met deze stucloper heb je snel en goedkoop een goede bescherming voor je vloer.

 

Waar moet je verder nog op letten bij een stucloper?

In de meeste gevallen kun je alle soorten vloeren afdekken met stucloper. Er zijn echter een aantal dingen waar je op moet letten.

Let bij het afdekken met stucloper op de volgende punten:

  • Gebruik stucloper niet op pas gelegde vloeren
  • Gebruik stucloper niet in vochtige ruimtes 
  • Maak stucloper niet langdurig nat.

Plaats stucloper niet op pas gelegde vloeren. Een stucloper is geen ademend materiaal en kan verkleuring veroorzaken bij pas gelegde vloeren. Vloeren van natuursteen vloeren, hout en andere pas gelegde vloeren moeten eerst goed drogen. Stucloper zal dit droogproces beïnvloeden en een minder goed resultaat geven. Voor deze vloeren adviseren wij ons afdekvlies Multi Cover/Perfect Cover Ademend te gebruiken.

Wanneer je stucloper in vochtige ruimtes gebruikt zoals een badkamer, toilet of kelder, bestaat de mogelijkheid dat het materiaal vocht opneemt. Het karton wordt dan zachter waardoor het makkelijker scheurt als er veel overheen gelopen wordt. Gebruik stucloper daarom zo min mogelijk in vochtige ruimtes.

Voor het afdekken van vloeren in een vochtige ruimte kun je het beste onze Multi Cover/Perfect Cover ademend kiezen.

Hopelijk hebben we je met dit artikel voldoende kunnen informeren over het gebruik en de mogelijkheden van stucloper. Maar mocht je naar aanleiding hiervan nog vragen hebben over onze stuclopers dan helpen wij je uiteraard graag verder.

We zijn bereikbaar via onze mail info@dutchprotectflooring.nl maar bellen kan natuurlijk ook altijd op 0320-337373.

nl_NLDutch