Welke materialen kan ik gebruiken om een trap af te plakken?

Een trap afdekken met stucloper bij het klussen is van tijdelijke aard, maar een trap afplakken is wel noodzakelijk voordat je als verhuizer, aannemer, stukadoor of schilder aan het werk gaat. Het tijdelijk afplakken van trap moet veilig zijn, de stucloper moet snel aangebracht kunnen worden en vlug/gemakkelijk worden verwijderd.

Er zijn meerdere soorten stucloper om je trap af te plakken en te beschermen tegen vuil en beschadigingen, dit is geheel afhankelijk van de samenstelling van je trap.

Hieronder hebben wij voor je op een rijtje gezet welke stucloper afdekmaterialen je het beste kunt gebruiken bij het afplakken van een trap.

Trap met tapijt afplakken

Wil je een trap afplakken die bekleed is met tapijt, dan adviseren wij om een Carpet Cover van Dutch Protect Flooring te gebruiken. Carpet Cover is een zelfklevende folie die een optimale bescherming biedt tijdens intensieve werkzaamheden. Doordat de folie voorzien is van een speciale kleeflaag blijft het goed hechten aan allerlei tapijtsoorten en glijdt niet weg . je creert binnen een minuut een looppad op de trap. Bij verwijdering laat Carpet Cover geen lijmresten achter.

Houten trap afplakken

Wil je een houten trap afplakken, dan adviseren wij om een Floor Cover van Dutch Protect Flooring te gebruiken. Floor Cover is een zelfklevend folie die speciaal is ontwikkeld voor het beschermen van harde ondergronden. Deze stucloper is bijzonder geschikt voor het afdekken van houten trappen die niet behandeld zijn met een lak of een verf. Floor Cover is makkelijk aan te brengen en biedt een goede bescherming voor een houten trap.

Gelakte of geverfde trap afplakken

Wil je een gelakte of geverfde trap afplakken, kies dan voor een Multicover / DPF Cover standard en Multicover / DPF Cover Premium. Dit zijn zelfklevende afdekvliezen. Het materiaal is stroef, vochtdicht en biedt een goede bescherming van gevoelige trappen die geverfd of gelakt zijn.

Wil je nog meer advies over onze producten, of heb je binnenkort een klus waarbij wij je kunnen helpen met onze afdekservice, neem dat contact met ons op via ons emailadres info@dutchprotectflooring.nl of bel ons op nummer 0320-337373. Wij helpen je graag verder.

nl_NLDutch