Tijdens een verbouwing of renovatie van een woning is het erg belangrijk om een goede vloerbescherming te gebruiken. Met de juiste vloerbescherming voorkom je dat een vloer beschadigd raakt of vies wordt door bijvoorbeeld verfspetters. Afhankelijk van het soort vloer zijn er verschillende soorten vloerbescherming verkrijgbaar.

Vloerbescherming voor tapijt                                                                                          

Carpet Cover is een beschermfolie die uitermate geschikt is voor het afdekken van tapijt. Met Carpet Cover als vloerbescherming wordt het tapijt beschermt tegen vuil, vocht en viezigheid tijdens bijvoorbeeld schilder-  en stukadoorwerkzaamheden.

Carpet Cover is een extra sterk, zelfklevende beschermfolie die je gemakkelijk aanbrengt op tapijt. Doordat de kleeflaag zich aan de buitenkant van de rol bevindt, kun je makkelijk en snel tapijt afdekken. Hiermee is Carpet Cover ideaal voor het afdekken van grote en kleine ruimtes. De speciaal ontwikkelde kleeflaag op de folie, laat zelfs bij intensief gebruik geen lijmresten achter. Carpet Cover is ook zeer geschikt voor het afdekken van trappen met tapijt.

Vloerbescherming voor laminaat en tegels

Floor Cover is een beschermfolie die een veilige tijdelijke vloerbescherming biedt voor harde vloeren, zoals laminaat, linoleum, keramische tegels of plavuizen tijdens een verbouwing. Dankzij het zeer dikke materiaal is dit product uitermate goed toepasbaar bij intensieve werkzaamheden.

Het afdekken van laminaat, tegels of linoleum met Floor Cover van Dutch Protect Flooring gaat heel eenvoudig. De rol afdekfolie is zo opgerold dat de kleeflaag aan de buitenkant zit.  Je rolt de afdekfolie met de hand of voet af en zorgt ervoor dat alle naden overlapt zijn. Binnen een handomdraai is je vloer dan goed beschermd.De kleeflaag hecht zich niet te sterk aan de ondervloer, zodat het afdekfolie snel te verwijderen is en geen lijmresten achterlaat. 

Vloerbescherming voor parketvloeren

Een parketvloer is een kostbare vloer die je niet wilt beschadigen tijdens kluswerkzaamheden. Tijdens een verbouwing wil je niet dat er vocht, verf of vuil op je parketvloer terechtkomt of dat de parketvloer beschadigd raakt. Een houten vloer dient op een geschikte manier te worden beschermd. Speciaal voor het beschermen van parketvloeren tijdens een verbouwing is Multi Cover Premium ontwikkeld, een vloerbescherming speciaal geschikt voor het afdekken van parket.

Multi Cover Air Plus / Premium heeft een vochtdichte bovenlaag maar laat eventuele restdampen uit de onderliggende parketvloer door. Door de antislip onderlaag blijft Multi Cover Air Plus / Premium goed op de vloer liggen. Verder is Multi Cover Air Plus / Premium schokabsorberend en bestand tegen intensieve belasting.

Natuurstenen vloer beschermen

Tijdens klussen en verbouwen is het verstandig op een pasgelegde natuurstenen vloer te beschermen tegen vocht, verf en vuil.  Als het vocht niet weg kan kunnen er verkleuringen en vlekken ontstaan in de natuurstenen vloer. Dek een pasgelegde natuursteen vloer daarom altijd op een geschikte manier af met een ademend afdekvlies zoals Multi Cover Air Pro Ademend.

Multi Cover Air Pro Ademend is zeer hoog dampdoorlatend en vochtdicht vanaf de bovenkant. De stroeve onderlaag zorgt er tevens voor dat Multi Cover Air Pro Ademend goed plaats blijft liggen. Multi Cover Air Pro Ademend is schokabsorberend. Met deze vloerbescherming is uw vloer optimaal beschermd.

Vloerbescherming voor trappen en diverse vloeren

Tijdens intensieve nieuwbouw-, renovatie- en onderhoudswerkzaamheden biedt Multi Cover Standard een veilige vloerbescherming voor allerlei vloeren en trappen. Multi Cover Standard kan ook worden gebruikt voor het afdekken van betonnen galerijen, balkondelen of betonnen trappen.

Multi Cover Standard is schokabsorberend. Hierdoor is het uitermate geschikt om harde ondergronden te beschermen tegen intensieve belasting. De antislip-onderlaag is zelfklevend en blijft daardoor altijd goed vastliggen. Het is daarom veilig beloopbaar, ook op trappen. Multi Cover Standard is herbruikbaar.

Vloerbescherming tijdens schilderwerkzaamheden

Tijdens schilder- of stucwerk biedt Multi Cover Basic een veilige vloerbescherming voor tapijt, laminaat, linoleum, tegel- en betonvloeren en pvc-vloeren. Verf of andere substanties worden opgevangen en opgezogen en dringen niet door de folie onderlaag. Dit maakt Multi Cover Basic het ideale afdekvlies (schildersvlies) om te gebruiken tijdens schilderwerkzaamheden. Multi Cover Basic is ook te gebruiken voor buitenvloeren.

blogs