Waarom moet je een schilderstape of afplaktape gebruiken?

Je gaat je ramen, kozijnen, deuren of muren schilderen en je wilt een zo strak mogelijk eindresultaat zonder dat bepaalde onderdelen worden meegeschilderd, dan is het gebruik van een goede schilderstape aan te raden. Maar wat is nu het beste afplaktape?

Een goede afplaktape:  

  • plakt goed
  • geeft een strakke lijn
  • is makkelijk weer te verwijderen.

Soms kan het zijn dat je juist een schilderstape nodig hebt die niet zo stevig plakt om een kwetsbare ondergrond, zoals bijvoorbeeld behang af te plakken. Dit schilderstape wil je makkelijk kunnen verwijderen. Voor elke toepassing bestaat wel een speciale tape.

 

Welk schilderstape of afplaktape heb je precies nodig?

Er zijn dus verschillende soorten tape die je kunt gebruiken voor je schildersklus. Hieronder geven wij je graag een overzicht van onze soorten schilderstape en waar je die het beste voor kunt gebruiken.

 

DPF Masking tape crêpe

DPF Masking tape crêpe is een afplaktape die het meest bekend is. Deze tape heeft normaal gesproken een wit/crème kleur. De tape is makkelijk af te scheuren en eenvoudig te gebruiken. Het is een goede afplaktape voor je raam. Behalve voor een raam, is dit ook een goede afplaktape voor je vloer. Het is een ideale afplaktape voor je vloerbedekking aangezien het een goede hechting biedt en de vloerbedekking uitstekend beschermt tegen verfspatten. Deze afplaktape is simpel te verwijderen. Verwijder het schilderstape op het moment dat de verf nog nat is. Is de verf droog wanneer je het schilderstape verwijdert, dan kun je je net geverfde oppervlakte beschadigen en dat zou zonde zijn

 

DPF Washi tape Gold

Beter bekend als Gold afplaktape. Dit afplaktape is de beste keuze voor het creëren van scherpe verfranden op ramen en andere ondergronden. Aan de hand van dit goede afplaktape kun je strakke lijnen maken en blijven er geen lijmresten achter op de ondergrond. Het is mogelijk om deze tape ongeveer 3 tot 6 maanden te laten zitten. Wel raden wij sterk aan om de afplaktape snel te verwijderen als je klaar bent met verven.

 

DPF Masking tape Lila

Dit is een paars afplaktape die zeer geschikt is voor het afplakken van kwetsbare ondergronden. Zo is het een goede afplaktape voor op behang of op een net geschilderde ondergrond. Dit afplaktape is zeer geschikt voor het creëren van scherpe randen en zorgt voor precisiewerk in schilderwerk.

Maskeerfolie en maskingtape

Maskeerfolie gecombineerd met maskingtape komt ook veel voor en wordt veel gebruikt bij de grote verfklussen. Dit is afplaktape waar een licht statische folie aan vastzit. Door de maskeertape te plakken kan je makkelijk een hele wand met de statische folie afdekken en gemakkelijk starten met je verfklus. Op onze website, vind je voor elke afdekklus wel een geschikt maskeerfolie met maskingtape.

 

Hoe kan je afplaktape aanbrengen en verwijderen?

Afplaktape breng je het beste aan door de tape strak te houden en een rechte lijn goed aan te houden. Door zorgvuldig af te plakken krijg je een strak schilderwerk. Afplaktape van de ondergrond verwijderen na het verven, kun je het beste doen wanneer de verf nog nat is. Je kan de tape dan het beste in een hoek van 30-45 graden zorgvuldig lostrekken.

Heb je de tape als afplaktape voor behang gebruikt?  Voor het beste resultaat kun je na het verven de afplaktape het beste meteen verwijderen.

 

Heb je afplaktape nodig? Bekijk hier ons volledige aanbod.

Maskeertape ricepaper gold

DPF Washi tape 25/50 (9 stuks)

34.80 incl. BTW
37.24 incl. BTW
12.28 incl. BTW
nl_NLDutch