Why should you use painter's tape or masking tape?

Je gaat je ramen, kozijnen, deuren of muren schilderen en je wilt een zo strak mogelijk eindresultaat zonder dat bepaalde onderdelen worden meegeschilderd, dan is het gebruik van een goede schilderstape aan te raden. Maar wat is nu het beste afplaktape?

A good masking tape:  

  • adheres well
  • Gives a clean line
  • is easy to remove again.

Soms kan het zijn dat je juist een schilderstape nodig hebt die niet zo stevig plakt om een kwetsbare ondergrond, zoals bijvoorbeeld behang af te plakken. Dit schilderstape wil je makkelijk kunnen verwijderen. Voor elke toepassing bestaat wel een speciale tape.

 

Which masking tape do you need exactly?

There are therefore different types of tape that you can use for your painting job. We would like to give you an overview of our types of painter's tape below and what you can best use them for.

 

DPF Masking tape crepe

DPF Masking tape crêpe is een afplaktape die het meest bekend is. Deze tape heeft normaal gesproken een wit/crème kleur. De tape is makkelijk af te scheuren en eenvoudig te gebruiken. Het is een goede afplaktape voor je raam. Behalve voor een raam, is dit ook een goede afplaktape voor je vloer. Het is een ideale afplaktape voor je vloerbedekking aangezien het een goede hechting biedt en de vloerbedekking uitstekend beschermt tegen verfspatten. Deze afplaktape is simpel te verwijderen. Verwijder het schilderstape op het moment dat de verf nog nat is. Is de verf droog wanneer je het schilderstape verwijdert, dan kun je je net geverfde oppervlakte beschadigen en dat zou zonde zijn

 

DPF Washi tape Gold

Beter bekend als Gold afplaktape. Dit afplaktape is de beste keuze voor het creëren van scherpe verfranden op ramen en andere ondergronden. Aan de hand van dit goede afplaktape kun je strakke lijnen maken en blijven er geen lijmresten achter op de ondergrond. Het is mogelijk om deze tape ongeveer 3 tot 6 maanden te laten zitten. Wel raden wij sterk aan om de afplaktape snel te verwijderen als je klaar bent met verven.

 

DPF Masking tape Lilac

This is a purple masking tape which is very suitable for the masking of vulnerable surfaces. It is a good masking tape for wallpaper or a freshly painted surface. This masking tape is very suitable for creating sharp edges and for precision work in painting.

Masking film and masking tape

Masking film combined with masking tape is also very common and is often used for large paint jobs. This is masking tape with a slightly static film attached to it. By applying the masking tape, you can easily cover an entire wall with the static film and start your paint job. On our website, you will find a suitable masking film with masking tape for every masking job.

 

How to apply and remove masking tape?

Afplaktape breng je het beste aan door de tape strak te houden en een rechte lijn goed aan te houden. Door zorgvuldig af te plakken krijg je een strak schilderwerk. Afplaktape van de ondergrond verwijderen na het verven, kun je het beste doen wanneer de verf nog nat is. Je kan de tape dan het beste in een hoek van 30-45 graden zorgvuldig lostrekken.

Did you use the tape as masking tape for wallpaper? For best results, remove the masking tape immediately after painting.

 

Do you need masking tape? View our full range here.

Masking tape ricepaper gold

DPF Washi tape 25/50 (9 pieces)

34.80 inc. VAT
37.24 inc. VAT
12.28 inc. VAT
en_GBEnglish